De Beste Hoofdlamp Kiezen? Dat doe je zo!

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat de dagen korter worden. Wie voor of na werk, of school nog eventjes op pad wil om een visje te vangen is dus vaak aangewezen op de donkere uurtjes. Een essentieel item wat dan absoluut niet mag ontbreken in de uitrusting is een hoofdlampje.

Budget voor een hoofdlamp

Hoofdlampen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Hoe kies jij daar nu het juiste model uit? Allereerst beslis je natuurlijk voor jezelf hoeveel je ongeveer uit wil geven aan een hoofdlamp. Daarna is het goed om vast te stellen wat je van een hoofdlamp verwacht en hoe je deze gaat gebruiken.

Lamp met accu of batterij?

Hoofdlampen zijn verkrijgbaar met en zonder accu. Voor de mobiele roofvisserij is een lamp zonder accu en dus met batterijen vaak praktischer. Stop gewoon een extra setje batterijen in je vistas en je zult nooit in het duister tasten! Dat is met een lamp op een accu net wat lastiger.

Stop een extra setje batterijen in je vistas en je hebt altijd een werkende hoofdlamp.

Passief of actief vissen?

Vis je vaak met doodaas? Dan heb je na het ingooien vaak je handen vrij. Tijdens het wachten op een aanbeet heb je meestal geen licht nodig en dus gebruik je de lamp minder intensief dan iemand die actief vist en vaker verplaatst zoals bijvoorbeeld een snoekbaarsvisser met kunstaas. Als meer statische visserijen zoals doodazen echt jouw favoriet zijn dan is een lamp als deze aan te bevelen. Weinig poespas, hij doet wat hij moet doen en is nog eens voordeling in de aanschaf ook!

Ben je een actieve visser

Ben je echter een actieve visser die zich vaak verplaatst? Vis je bijvoorbeeld in het donker langs de rivier op snoekbaars? Dan is een lamp met wat extra features zoals een motion sensor echt heel erg fijn. Als je even een paar meter wilt verplaatsen zwaai je simpel met je vrije hand voor de hoofdlamp langs en dan gaat de lamp aan. Herhaal nogmaals diezelfde beweging om de lamp weer uit te zetten. Dankzij deze optie kun je in een handomdraai de lamp aan en uit zetten. Echt een verademing als jouw droomvis uitgeteld boven komt, klaar om het schepnet in te glijden!

Met een UV-lamp kun je zien of je kunstaas UV-actief is. In dit artikel lees je de voordelen van UV-Actief kunstaas. Bijkomend voordeel van UV licht is dat het stukken minder fel is. Zo kun je toch snel checken of de montage nog goed is, zonder die vissen kort onder de kant te verstoren.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE SPRO NIEUWSBRIEF