Vissen met twitchbaits op baars en snoekbaars

Het vissen op baars en snoekbaars met twitchbaits is een populaire en effectieve techniek die veel plezier en succes kan opleveren. Twitchbaits, ook wel bekend als jerkbaits, zijn kunstaas dat ontworpen is om werpend en actief in te zetten. Het bootst hierbij de bewegingen van een gewonde vis na waardoor roofvissen zoals baars en snoekbaars worden aangetrokken. In dit artikel bespreken we enkele tips en trucs om deze techniek effectief toe te passen.

De IRIS Twitchy 75 is een goed voorbeeld van een Twitchbait!

Wat zijn twitchbaits?
Twitchbaits zijn langwerpige kunstaasjes die eruitzien als kleine visjes. Een eigenschap die alle twitchbaits met elkaar gemeen hebben is dat je ze langzaam, maar ontzettend nerveus kunt binnenvissen. Vaak zijn pluggen die geschikt zijn om mee te twitchen suspenderend, slow floating of slow sinking. Hierdoor kun je het kunstaas regelmatig en lang pauzeren. Die pauzes zijn meestal het moment waarop de rover toeslaat. In ons assortiment zijn de volgende pluggen geschikt om mee te twitchen: De IRIS Twitchy, de IRIS Twitchy JTD,  de IKIRU Shad 70 en de IKIRU Jerk 120LL.

In deze video gaat Roel Trum wadend met finesse technieken aan de slag, onder andere ook met twitchbaits!

Hoe vis je met twitchbaits?
Het vissen met twitchbaits vereist een techniek genaamd ‘jerken’, of ‘twitchen’ wat betekent dat je het kunstaas op een bepaalde manier beweegt om de gewenste actie te creëren. De meest voorkomende manier om twitchbaits te gebruiken, is door ze in te werpen en dan langzaam binnen te halen, terwijl je het kunstaas met je hengel een paar korte, snelle rukjes geeft. Deze beweging imiteert de natuurlijke beweging van een gewonde vis en trekt de aandacht van roofvissen.Met twitchbaits kun je grote baarzen helemaal gek maken!

Tips voor succesvol vissen met twitchbaits

  1. Het variëren van de snelheid waarmee je de twitchbait binnenhaalt, kan de aandacht van de roofvis trekken. Probeer verschillende snelheden en variaties van jerken en pauzeren om te zien welke het beste werkt.
  2. Verander de diepte waarmee je de twitchbait vist om te zien welke diepte het meest effectief is voor de betreffende visdag.
  3. Het veranderen van de kleur van de twitchbait kan de aandacht van de roofvis trekken als ze niet reageren op de huidige kleur.
  4. Probeer verschillende soorten twitchbaits, om te zien welke het beste werkt op de betreffende visdag.

EXPERIMENTEREN
Vissen op baars en snoekbaars met twitchbaits is een spannende en effectieve manier om deze roofvissen te vangen. Door te experimenteren met verschillende technieken en kunstaas, kun je de beste combinatie vinden om succesvol te zijn. Houd deze tips in gedachten tijdens je volgende visdag en geniet van het plezier en de spanning die deze techniek met zich meebrengt.

De IKIRU Shad 70LL is suspending en loopt tot zo’n 2,5m diep, ideaal voor veel stekken!

MIS NIETS
Op ons YouTube-kanaal posten we met regelmaat een nieuwe video. Vaak gaat zo’n nieuwe video gepaard met een ontzettend leuke winactie. Wil jij geen winacties – en video’s meer mislopen? Abonneer jezelf dan nu op ons YouTube kanaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE SPRO NIEUWSBRIEF