Hoe haal je het maximale uit jouw visstek?

In de laatste video op ons YouTube-kanaal hebben we Roel uitgedaagd om het maximale uit één visstek te halen. Hij mocht naar eigen inzicht een stek uitzoeken om daar alles uit te halen. Gewapend met een goed gevulde rugtas en twee hengels gaat Roel naar de rivier de Waal om deze uitdaging aan te gaan. Elk kunstaas dat vis oplevert kan gewonnen worden. Bekijk de video nu én doe mee aan deze ontzettend leuke winactie!

Stekkeuze
Het is eind juni en we hebben net een periode met extreme hitte achter de rug. De waterstanden van alle rivieren zijn erg laag. Roel schat onder deze omstandigheden in dat hij het meest kans maakt op een rivier die stroomt. In de stroming moet vis wel bewegen en dus vreten, zo redeneert Roel. Om die reden valt zijn keuze op de rivier de Waal. Ondanks het lage waterpeil, stroomt het water hier behoorlijk. Tel daarbij op dat de stek die Roel heeft uitgekozen in een scherpe buitenbocht ligt, op een ontzettend lange krib. Het resultaat? Een stek met volop beweging in het water! Precies wat Roel denkt nodig te hebben.

Middenin een scherpe buitenbocht, een krib die ver de rivier in steekt. Een stek uit het boekje!

Aanpak
Allereerst wil Roel met de dropshot gaan aftasten waar de vissen vandaag zin in hebben. Wie onze vorige video’s heeft gekeken weet dat Roel graag met de dropshot vist vanaf de kant. Soms kan een dropshotmontage wat te traag zijn, met name in de zomer kan dit het geval zijn. Daarom heeft Roel naast die dropshot ook jigkopjes en een selectie hardbaits bij. Met die hardbaits hoopt Roel kans te maken op een roofblei of mooie winde. Of deze aanpak succesvol is, dat kun je uiteraard in de video hierboven zien.

Met lastige omstandigheden kreeg Roel toch regelmatig beet!

 

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE SPRO NIEUWSBRIEF