Zomerse visserij!🔥

Het kwik in de thermometer klimt regelmatig boven die tropische 25 graden uit en de watertemperatuur doet vrolijk mee. Wat moet je daarmee als visser? Snoekvissen is uit den boze bij watertemperaturen van boven de 20 graden, maar wat kun je nu wel doen? Als de watertemperaturen zomerse waardes krijgen is het verstandig om snoek even links te laten liggen totdat het water weer koeler is dan 20 graden, maar ja… Als roofvisser wil je uiteraard wel kunnen vissen en dat kan ook zonder problemen!

Hittebestendig
Baars, snoekbaars, roofblei en winde zijn vissoorten die een stuk beter tegen de hitte kunnen dan snoek. Bovendien zijn al deze vissoorten vaak te vangen op hetzelfde water. Bewapend met een lichte spinhengel en een rugzakje met wat kunstaas kun je enorm veel plezier beleven aan deze vissoorten, maar hoe ga je te werk?


Voorwerk

Allereerst is het slim om voor je vissessie wat voorwerk te verrichten. Open Google Maps en de gratis Navionics webapp om op zoek te gaan naar interessante stekken bij jou in de buurt. Stekken die de moeite waard zijn kenmerken zich door een afwijkende stroming, obstakels of dieptes. Op Google Maps kun je interessante obstakels, zoals kribben, meerpalen, sluizen etc. zien terwijl je op Navionics de dieptes goed kunt bekijken. Met deze twee gegevens samen kun je al snel inschatten of een stek potentie heeft, of niet.

Hotspots
Stekken met abrupte diepteverschillen, stroming én obstakels zijn pleisterplekken voor alle roofvissen. Heb je zo’n plek gevonden dan verdient die jouw aandacht. Zorg ervoor dat je kunstaas meeneemt waarmee je alle waterlagen kunt uitkammen. De meeste rovers bevinden zich over het algemeen dichtbij de bodem. Daar kan een softbait zoals IRIS The Shad uitkomst bieden. Hoe je daar het best mee vist kun je lezen in dit artikel.

Ondiep
Toch kan het slim zijn om niet met de visserij op de bodem te starten. Er zijn ook rovers zoals de roofblei, winde en baars die regelmatig hoger in het water te vinden zijn. Omdat ze ondieper liggen, zijn ze ook makkelijker te verstoren. Als je op de stek aankomt is het slim om wat afstand van het water te houden en eerst de bovenste waterlaag uit te kammen met kunstaas zoals een, Baby Thrillseeker, Fat IRIS 40, Ambush Spinnerbait of een ASP Spinner UV. De ASP Spinners zijn verkrijgbaar in UV actieve kleuren en daar kleven een aantal voordelen aan die je in dit artikel kunt lezen.

Roofblei
Al deze kunstaasjes kun je ontzettend simpel vissen door ze in te gooien en op één tempo terug te vissen. Dit tempo mag, met name voor roofblei, best hoog liggen! Zet je slip niet te vast, want roofbleien duiken met grof geweld op het kunstaas en haken zichzelf daarbij. Met een te zwaar ingestelde slip ligt lijnbreuk op de loer. Benieuwd naar wat tips en tricks voor de roofbleivisserij? Check dan deze video eens!

Plezier!
En zo kun je zelfs met tropische temperaturen superleuke visdagen beleven. Als je een aantal van die kansrijke stekken op korte afstand van elkaar kunt vinden, dan kun je iedere stek een uurtje de kans geven. Op die manier kun je snel veel nieuwe potentieel goede stekken vinden, maar boven alles ontzettend veel lol hebben!

Deze baars ving Jean-Paul van Boven op een Ikiru Pop, een oppervlakte kunstaas. Spektakel van de buitencategorie!

Mis Niets!
Op ons YouTube-kanaal posten we met regelmaat een nieuwe video. Vaak gaat zo’n nieuwe video gepaard met een ontzettend leuke winactie. Wil jij geen winacties – en video’s meer mislopen? Abonneer jezelf dan nu op ons YouTube kanaal!

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE SPRO NIEUWSBRIEF

Â