Winterse Snoekbaarzen Vanaf De Kant

Op snoekbaars vissen vanaf de kant in de winter? Dat kan best uitdagend zijn! In de winter scholen de snoekbaarzen samen, en daardoor is 90% van het water leeg. Maar wie de snoekbaars in deze periode weet te vinden, kan serieuze resultaten behalen! In deze video bevist Roel een overstroomde rivier vanaf de kant en geeft hij je super bruikbare tips en trucs waardoor jij nu succesvol aan de slag kunt.

STEKKEN
Nu is de winter sowieso niet een periode waarin je verspreid over de hele rivier vis kunt verwachten, maar met de tips van Roel weet je waar je op moet letten in de winter. ‘s Winters scholen snoekbaarzen samen op plaatsen waar ze kunnen eten en uit de stroming kunnen staan. Daarom verdienen ingangen naar plassen en havens altijd extra aandacht in de winter. Vervolgens is het belangrijk dat je de stroming leert ‘lezen’ zodat je perfect kunt anticiperen op een veranderend stroombeeld van de rivier.Het lezen van de stroming is waardevol! Wie dit goed kan, is beter in het anticiperen op waar de snoekbaars te vinden is. In de hele film legt Roel dit goed uit!

TECHNIEK
Snoekbaars kun je vangen aan allerlei verschillende technieken, maar tijdens deze dag kiest Roel bewust voor de dropshot. Met de dropshot kun je traag én effectief vissen en dat is precies wat in de winter vaak nodig is om de snoekbaars tot een aanbeet over te halen. Bij het uitblijven van aanbeten is het slim om gedurende de dag van kunstaas te wisselen. Snoekbaarzen kunnen vrij specifieke voorkeuren hebben die per moment kunnen veranderen. Daarom is een actieve houding onmisbaar voor het succesvol vissen op snoekbaars!
Deze dag was de IRIS T-Power in de kleur UV Olive, langzaam gevist aan een dropshot rig de sleutel!

MIS NIETS
Op ons YouTube-kanaal posten we met regelmaat een nieuwe video. Vaak gaat zo’n nieuwe video gepaard met een ontzettend leuke winactie. Wil jij geen winacties – en video’s meer mislopen? Abonneer jezelf dan nu op ons YouTube kanaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE SPRO NIEUWSBRIEF